Black-sledoval prérijní pes: Zvířata Severní Ameriky

Fyzický popis

Black Tailed Prairie Dogs ( Cynomys ludovicianus) ) jsou členy rodiny veverek, Sciuridae . Definičním znakem této rodinné skupiny je, že hej jsou malé až středně velké hlodavce, a to i chipmunks. Jsou umístěny přes Great Plains, které pokrývají Severní Ameriku z Mexika do Kanady. Black-Tailed prérijní psi, podobně jako jejich jméno, se týkají černých ocasů, stejně jako opalovacích těl s lehčími podbřiškami. Jejich délka se pohybuje od 14 do 17 palců jako dospělí, s vyzrálou váhou se pohybuje od 1, 5 do 3 liber. Neexistují žádné silné rozlišovací charakteristiky, které by oddělily pohlaví, i když samci jsou obecně těžší než ženy. Jejich srst se dvakrát ročně roztaví, když se mění roční období, přičemž letní pláště jsou lehčí než zimní.

Strava

Black-sledoval prérijní psi jsou mezi pickier jedlíky v Animal Kingdom. Jsou velmi zvláštní o stádiích, v nichž jedí různé rostliny, a přizpůsobují svou stravu měnícím se ročním obdobím. V zimě se jen zřídka vydávají ze svých podzemních nory, takže dávají přednost stolování v podzemních kořenech. Během letních měsíců se většina jejich stravy skládá z různých trav. Dostávají také velkou hydrataci z rostlin, zejména z pichlavých hrušek. Travnaté rostliny tvoří největší část jejich stravy, doplněné semeny, kořeny a hmyzem, jako jsou kobylky.

Lokalita a oblast

Jejich stav ochrany je uvádí jako druh „Nejmenší obavy“, což naznačuje, že jsou na velmi zdravé úrovni populace. Black-sledoval prérijní psi používali rozpětí přes hodně více severní Ameriky než oni dělají dnes, od Mexika k Kanadě. Oni mohou ještě být nalezený v Mexiku, USA a Kanada, ačkoli jejich populace jsou hodně menší a jejich stanoviště roztříštěná. Protože jejich stanoviště jsou travní porosty, které jsou využívány pro zemědělství, utrpěly mnoho destrukcí stanovišť. Žijí v prériích napříč západní polovinou kontinentu. To je pravděpodobně důvod, proč je důležité, aby měli nad nimi rovinatý pozemek, který bude sloužit jako střecha. Největší hrozbou pro prérijní psy je zničení jejich stanovišť, které mají být přeměněny na zemědělské využití. Jsou považovány za klíčový druh, protože hrají tak důležitou roli v rámci svých ekosystémů. Jejich nory poskytují domovy různým druhům jiných zvířat, včetně černobílých fretek, hrabat sovy a mloků tygrů. Mnoho různých druhů se na ně spoléhá jako na důležitý zdroj potravy, aby si udržely stabilní vlastní populace. Tito predátoři zahrnují kojoti, orli, a velmi stejný druh černých nohou, který sdílí jejich domov s nimi.

Chování

Hlodavci jsou známí svými hravými a zvědavými osobnostmi a psi černých ocasů nejsou výjimkou. Jsou to velmi společenská a laskavá zvířata, žijí v rodinných jednotkách, které se nazývají tepny, obvykle složené z jednoho muže, několika samic a jejich potomků. Tyto cívky žijí ve velkých skupinách a vytvářejí velké prérijní kolonie psů v podzemí. Tyto nory jsou velmi složité, s různými oblastmi určenými jako školky, pro spaní, pro stravování a pro odstraňování odpadu. Tam jsou různé otvory k nory, obvykle s “pozorovat” místnosti blízko východů kde Black-sledoval prérijní psi mohou držet hlídání aktivity venku. Komunikují mezi sebou prostřednictvím odeznění různých štěkotů, které znamenají různé predátory. Komunikují také tím, že si navzájem nazývají "polibky", tzv. Prérijní pes, což je forma, která se používá při vzájemném pozdravu.

Reprodukce

V březnu začaly samičky černohlavých prérií chodit do horka. V této době, černo-sledoval prérijní psi pokračují ke kamarádovi podzemí, s jejich obdobím páření končit začátkem května. Samice jsou těhotné po dobu 33 až 38 dnů, přičemž všechna jejich mláďata se rodí do konce května. Tam jsou obvykle 3 k 4 mláďatům uvnitř littler, ale Black-sledoval prérijní pes byl známý porodit až 8 mláďat uvnitř jediného vrhu.

Doporučená

Co je Evropské město stromů?
2019
Seznam prezidentů Keni
2019
Co byla velká melasová povodeň v Bostonu?
2019