Bottlenose Dolphin fakta: Zvířata Severní Ameriky

Fyzický popis

Delfíni Bottlenose jsou druh mořských savců, kteří vedle velryb a sviňuchy patří k řádu kytovců, jejichž nejbližší pozemští příbuzní na zemi zahrnují hrochy. Dospělí se pohybují od zhruba 6, 5 ​​do 13 stop na délku a od 330 do téměř 1500 liber na váze. Horní poloviny jejich těl jsou šedé, zatímco dna jsou blíže k bílé, což je kombinace barev, která je účinně maskuje z obou nad a pod hladinou při plavání. Jak jejich názvy napovídají, delfíni bottlenose mají úzké, ve tvaru láhve tvarované čenichy, které pomáhají zefektivnit jejich elegantní a silné tělo a následně je umístit mezi nejvýkonnější plavce oceánu. Tyto čenichy jsou naplněny 18-28 kuželovitými zuby, které používají při lovu a krmení.

Strava

Diety delfínů Bottlenose se skládají převážně z druhů ryb, jako je parmice, tuňák a makrely. Oni také byli známí, že jedí druhy krmítka pro dno, stejně jako různé korýši a chobotnice. Ačkoli delfíni občas loví osamoceně, oni více obyčejně loví ve skupinách, spoléhat se na týmovou práci stádovat školy ryb k břehům a maximalizovat jejich zabije. Oni dělají tyto zabije s jejich ostrými zuby a, občas, přes praxi vhodně přezdívaný “rybaření whacking, ” kde oni omráčí jejich kořist s jejich čenichy, někdy dokonce srazit je z vody. Delfíni také byli známí následovat rybářské lodě, občas dokonce krást ryby od jejich sítí.

Lokalita a oblast

Bottlenose delfín je velmi adaptivní zvíře, které umožňuje, aby jeho rozsah byl poměrně široký. Tyto delfíny, které jsou přítomny ve většině tichomořských, atlantických a indických oceánů a jejich přilehlých mořích, mohou být nalezeny jak blízko pobřeží, tak daleko na moři. A i když se jim daří v různých prostředích, jejich velikost má tendenci se měnit v závislosti na jejich stanovišti, které je více ovlivněno teplotou vody. Dolphins v teplejších, mělčích vodách jsou obecně menší, zatímco ti v chladnějších, pelagických oblastech jsou typicky větší. V současné době nejsou delfíni bottlenose ohroženi, i když jsou stejně jako mnoho mořských druhů postiženi ztrátou stanovišť, znečištěním a rybolovem. Menší delfíni jsou také kořistí paletou druhů žraloka, takový jako býk, tygr a velké bílé žraloky.

Chování

Bottlenose delfíni jsou extrémně společenská zvířata, a jako takový může obecně být nalezený žijící ve skupinách volal 'lusky. Tyto lusky se mohou pohybovat v rozmezí od 2 do 3 delfínů, ve vzácnějších případech přes 1000 členů. V rámci těchto skupin delfíni Bottlenose komunikují s „echolokací“, což je forma sonaru, kde delfín detekuje objekty tím, že produkuje řadu pískání a kliknutí a naslouchá výsledným ozvěnám. Delfíni jsou známí svou hravou povahou a často mohou být viděni škubáním a vyskočením z vody. To znamená, že je známo, že samci se během páření stávají velmi agresivními a tento druh je také znám tím, že útočí na marauding žraloky.

Reprodukce

Jako savci, delfíni bottlenose nesou živě mladý, spíše než snášet vejce jako ryba, plazi a ptáci. Během doby rozmnožování druhů budou samci soutěžit o kamarádky, často se navzájem bojují a občas dokonce pracují ve dvojicích, aby izolovali a chránili jednu samici. Jakmile se páření úspěšně uskuteční, žena bude v průměru 12 měsíců. Výsledná mláďata, obvykle jen jedno tele, se pak narodí v teplejších mělkých vodách. Budou pak kojit kdekoli od 18 měsíců do 8 let a po odstavu si udržují úzký vztah se svými matkami.

Doporučená

Top Pistáciová spotřební země
2019
Jak fungují britské všeobecné volby?
2019
Gnaeus Julius Agricola - důležité údaje v historii
2019