Císař Penguin Fakta: Zvířata Antarktidy

Fyzický popis

Tučňák císaře, nebo ptenodytes forsteri používat jeho binomial jméno, je nejtěžší a nejvyšší tučňáků. Oba samci i samice jsou shodní v opeření a velikosti těla - rostou do výšky 48 palců a váží mezi 49 a 99 liber. Všechny tučňáci mají zjednodušené tělo a nemohou létat. Usměrněné těla císařských tučňáků mají pomoci plavání. Jejich jazyky mají zády směřující dozadu, aby zajistily, že jejich kořist nemůže snadno uniknout, jakmile se chytí. Jejich temné peří se během antarktického léta mění na hnědé. Rozlití je u tohoto druhu poměrně rychlé, trvá asi 34 dní.

Strava

Tučňáci císaře hlavně obědvají na rybách, ačkoli oni budou dělat hostiny z jiných mořských tvorů, takový jako krill, hlavonožci, a korýši, také. Při lovu mohou druhy trávit téměř 20 minut ponořených do hloubky asi 535 metrů. Druhy tučňáků mají zvláštní adaptace, které jí pomáhají přežít pod vodou po mnoho minut. Zahrnují jedinečně strukturovaný hemoglobin, pevné kosti pro snížení barotraumů, schopnost uzavřít méně důležité funkce různých tělesných orgánů a zploštění peří zabraňují tepelným ztrátám.

Lokalita a oblast

Existuje asi 17–20 druhů tučňáků, v závislosti na tom, který z přírodních vědců se ptáte. Počet vyhynulých druhů je nepochybně ještě kontroverznější debata. Celková celosvětová populace tučňáků císaře byla 595, 000 dospělých ptáků v roce 2009, a tam bylo 46 kolonií distribuovaných přes Antarktidu a Sub-Antarktida, s odhadovaným 35% živobytí severně od Antarktidy kruh. Tučňák císařský byl bohužel přemístěn z druhu „nejméně znepokojeného“ na člověka s „téměř ohroženým“ postavením Mezinárodní unie pro ochranu přírody v roce 2012. Mezi hlavní příčiny jejich klesajícího počtu obyvatel patří změna klimatu, omezení dostupnost potravy a ničení stanovišť, jakož i infekce nemocí.

Chování

Tučňáci císaře nemají hnízda jako většina ostatních ptáků. Jako takový, oni dělají hlasové hovory tak, aby identifikovali své mláďata a partnery. Ze všech druhů ptáků žijí tito tučňáci v nejchladnějším prostředí, kde teploty dosahují až −40 stupňů Celsia. Jejich peří jako takové jim pomáhá přežít v těchto chladných prostředích tím, že zabraňuje ztrátě tělesného tepla. Také jejich těla jsou schopna účinně provádět termoregulaci, udržovat tělesnou teplotu, aniž by zasahovala do dalších důležitých metabolických procesů.

Reprodukce

Tučňáci císař během Antarktidy zimy. Je známo, že tyto tučňáky trekují až 120 km a hledají hnízdní kolonie. Samice položí jediné vejce, které je hlavně inkubováno jejím mužským protějškem, zatímco krmí potravu. Oba rodiče se střídají, aby se starali o nově vylíhané kuřátko. Ačkoli typická životnost tohoto tučňáka je 20 let ve volné přírodě, někteří jedinci mohou žít až 50 let. Šance na přežití po narození průměrného tučňáka císaře byly odhadnuty na 95%, přičemž asi 1% z nich žije až 50 let.

Doporučená

Top Pistáciová spotřební země
2019
Jak fungují britské všeobecné volby?
2019
Gnaeus Julius Agricola - důležité údaje v historii
2019