Fakta černého medvěda: Zvířata Severní Ameriky

Fyzický popis

Dvojčlenný vědecký název amerického černého medvěda Ursus americanus jednoduše znamená „amerického medvěda“. Existuje celkem 16 poddruhů černých medvědů, které byly zaznamenány taxonomisty až do současnosti. Na rozdíl od toho, co napovídá název, nejsou všichni členové amerického druhu „černého“ medvěda vlastně černí. Západní černí medvědi často ukazují rady skořice a hnědých zbarvení kromě černé, zatímco jejich východní protějšky mohou být téměř hnědé. Váha amerických černých medvědů může mít tendenci se značně lišit podle jejich pohlaví, věku, ročního období, místa a zdravotního stavu. Dospělí samci se mohou pohybovat v rozmezí od více než 100 do více než 500 liber. Obecně, prasnice (ženy) jsou o 30% méně masivní než kanci (muži), medvědi na východním pobřeží jsou těžší než ti na západním pobřeží, a severní medvědi těžší než jejich jižní protějšky. Největší divokí černí medvědi, kteří mají být loveni a zabiti, překročili 800 liber, zatímco největší v zajetí se přiblížili 1000 liber. Zvířata, která mají krátké, nezatahovatelné drápy, mají rovnější profil od nosu k čelu a relativně delší, méně zaoblené uši, než mnoho jiných medvědů. Typické dospělé Američana černého medvěda jsou známé být přibližně 3 nohy vysoký na všech čtyřech, s nosem k délce ocasu asi 75 se posunuje, a velmi krátké ocasy příbuzné velikosti těla.

Strava

Američtí černí medvědi jsou všežravá zvířata, která dávají přednost krmení na široké škále potravin. Mezi jejich typické diety patří hmyz, ořechy, rostliny, med, ovoce, mršina, menší savci a ryby. Jejich strava se velmi liší v závislosti na jejich aktuální poloze a ročním období. Černí medvědi občas zabijí losa nebo mladého jelena telat pro přežití, posílit jejich pověst jako velmi oportunistické jedlíci.

Lokalita a oblast

Medvědi, kteří jsou vynikajícími lezci na stromech, jsou považováni za nejmenší, ale nejrozšířenější druh medvěda severoamerického kontinentu. Jejich populace, některými odhady se blíží 1 milión silný, a byl pomáhal spolu s hrou a přírodními konzervami a parky v Mexiku, Spojených státech a Kanadě podobný. Je známo, že černí medvědi žijí převážně v zalesněných oblastech, zejména v listnatých a jehličnatých lesích, ale často opouštějí své konvenční stanoviště při hledání vody a potravin. To může být často výsledkem toho, že jsou občas přitahovány k lidským společenstvím, a to z důvodu dostupnosti potravin v rozvinutých regionech, například v odpadech lidí nebo v jejich farmách a zahradách. Černí medvědi jsou neustálí tuláci, kteří procházejí velkými územími. Američtí černí medvědi byli historicky známí obsadit téměř všechny zalesněných oblastí Severní Ameriky. Nicméně, oni jsou nyní více omezeni na oblasti méně hustě obydlené lidmi v USA, ale ještě obývat většinu z jejich historických oblastí v Kanadě, na rozdíl od Central Plains 'intenzivně choval a residentially rozvinuté oblasti. Mezinárodní unie pro ochranu přírody (IUCN) je uvádí jako „nejméně znepokojující“ druh. To je způsobeno jejich velkou globální populací, která se odhaduje na přibližně dvojnásobek všech ostatních druhů medvědů kombinovaných, což usnadňuje jejich rozsáhlé rozšíření a přizpůsobivý životní styl. Většina ostatních druhů medvědů je buď ohrožena nebo zanikla. Legální lovecké sezóny jsou často nabízeny v různých oblastech, aby pomohly udržet populaci amerického černého medvěda v šachu, protože tato zvířata poskytovala vysoce kvalitní maso. Prodávat části medvěda, nicméně, je nezákonný ve většině místech, a zákonodárci mohou vzniknout přísným finančním a vězeňským časovým trestům za jejich prodej. Nové tisíciletí vidělo, že jejich geografická a numerická přítomnost stále roste.

Společenské chování

Jeden rys chování, který je obyčejný pro většinu amerických poddruhů černého medvěda je schopnost používat jejich drápy a zuby označit stromy jako forma komunikace. Tato zvířata, která jsou v přírodě oddělená od mláďat a matek, obvykle upřednostňují pícnovat sama. Mohou se však občas tolerovat, když je v určitém regionu dostatek potravy, a místo toho se krmí ve skupinách. Velké procento černých medvědů hibernace, se spoléhat na dostupnost jídla a místní povětrnostní podmínky. Například medvědi nesmějí v oblastech s důsledným přísunem potravin a teplého počasí v zimě zimovat.

Reprodukční návyky

Američtí černí medvědi jsou známi k matce během letních měsíců, a mít období těhotenství 63-70 dnů. Průměrná samice může porodit 1-6 mláďat v jejím životě, s jejími mláďaty zůstat s ní pro jeden a půl roku po odstavu období, které je obvykle 6-8 měsíce. Samice černých medvědů se obvykle stávají pohlavně dospělými po přibližně 2 letech od narození, ale mohou se příležitostně rozmnožovat po roce, kdy jejich mláďata odcházejí z různých důvodů.

Doporučená

Nejstarší konstituce jsou stále používány dnes
2019
Co je na letišti Barra ve Skotsku jedinečné?
2019
Jaká je měna jižního Súdánu?
2019