Fakta kolibříků Calliope: Zvířata Severní Ameriky

Fyzický popis

Kolibřík je považován za nejmenšího ptáka v Severní Americe. Pokud jde o jejich velikost, dospělý telefoniogon kolibřík inklinuje k měření mezi jen asi 2, 8 a 4 palce (7 a 10 centimetrů) na délku, má rozpětí asi 4, 33 palce (11 centimetrů) přes křídla, a váží pod desetinu unce (mezi 2 a 3 gramy). Pokud jde o jejich vzhled, tito ptáci jsou lesklé zelené na koruně, s tmavými těly a bílými underparts. Mají poměrně krátký účet a ocas. Dospělé samice a immatury mají na svých bocích růžovku, tmavý ocas s bílými špičkami a tmavé pruhy na krku. Na druhé straně dospělí samci mají na krku vínově červené pruhy, tmavý ocas a zelené boky.

Strava

Co se týče jejich stravy, jsou všežraví kolibříci z hovězího masa jak hmyzožravci, tak nektarivores. Je známo, že ptáci kořistí a živí se hmyzem. Za tímto účelem zpočátku hawk hmyz, a pak oddálit od okouna chytit je ve vzduchu. Menší hmyz, který jedí, zahrnuje mravence, brouky, včely, mouchy a vosy. Kromě toho, pozorování tohoto chování ptáka ukázala, že se také krmí pravidelně v jamkách nebo v jamkách stromů, které jsou vytvářeny jinými sapsuckery. Oni v podstatě lízat nektar z květin pomocí jejich dlouhé jazyky. Předpokládá se, že pravidelně navštěvují červené trubkovité květy, i když se živí také modrými, žlutými, bílými a fialovými květy.

Lokalita a oblast

Předpokládá se, že rozmnožovací lokalita kolibříka je velmi různá, co se týče nadmořské výšky, i když se zdá, že upřednostňuje otevřené oblasti keřů. Je normální, že se hnízdění vyskytuje ve vyšších nadmořských výškách, zejména v horách. Výška hnízda obvykle inklinuje se měnit od 2 k 65 nohám nad zemí. Otevřené horské lesy, jelšové houštiny, vrby a horské louky využívají ptáci jako hnízdiště. Oni mohou také být viděni v pouštích, polopouštních oblastech, chaparral a nížinatých oblastech během zimy a stěhování. Z toho, co je známo, hnízdí hlodavci v západní Severní Americe z jižní Britské Kolumbie do jihozápadní Alberty, přes Washington, Nevada, Oregon a Kalifornii do severní Baja California a na východ do Wyoming, Utah a Colorado. Během zimy, oni mohou také být viděn v severním k centrálnímu Mexiku. Oni se pohybují hlavně přes Arizona a Nové Mexiko a severní Mexiko během jara a léta.

Chování

Celkové chování kolibříků se podobá chování jiných druhů kolibříků. Jedná se o osamocené stěhovavé ptáky, které v průběhu páření pouze interagují s jedinci stejného druhu. Nicméně, oni obvykle sdílejí jejich rozsah s rufous kolibříky. Calliope kolibříci dělají každoročně migrace na dlouhé vzdálenosti z letního období do zimního období a zpět. Jak oni dělají zastávky tankovat na nektar, tam je dobrá šance, že oni mohou být viděni v paletě umístění podél jejich cest.

Reprodukce

Pokud jde o reprodukci, je normální, že dospělí samci dorazí na půdu před samicemi v polovině dubna a počátkem května. Muži jsou spíše silní v obraně svých hnízdních území, kde se i nadále chovají s mnoha samicemi, což znamená, že jsou mnohotvární. Samci sledují samice během období rozmnožování, na které ženy reagují buď útěkem nebo skrýváním. Při chytání samice vystavuje dospělý samec teritoriální zobrazení, jako je bzučení, potápění, vznášení a vokalizace. V době, kdy se mladý mláďata z vajec, samci uvolní místo rozmnožování a nezúčastní se výchovy mladých. Na druhé straně samice staví otevřené hnízdo v jehličnatém stromě pod převislou větví. Mohou také použít olše a jabloně v závislosti na jejich stanovišť. Tyto stavby jsou důležité, protože samice mohou v průběhu několika let opakovaně používat stejné hnízdo. Samice pak odloží dvě vejce mezi koncem května a začátkem července, které se pak inkubují 15 až 16 dnů. Mladíci obvykle začínají létat 20 dní po vylíhnutí.

Doporučená

Co je Evropské město stromů?
2019
Seznam prezidentů Keni
2019
Co byla velká melasová povodeň v Bostonu?
2019