Fakta o pečeti harf: Zvířata Arktidy

Fyzický popis

Pečeť harfy je světle šedý nebo bílý savec s velkými kruhy ve tvaru harfy na zádech, které jsou pojmenovány po něm. Jeho obličej a oči jsou černé. Má také pár ploutví, které pomáhají udržet jeho tepelnou bilanci. Má obrovskou srst srsti a hustou srst blubberu. Pomazánka pomáhá dodávat energii uloženou v ní a udržuje ji v teple během extrémně chladného počasí. Průměrná hmotnost u mužů je 287 liber (130 kilogramů), což je o něco lehčí u žen. Pečeť harfy má délku 1, 5 až 6 metrů.

Strava

Pečeti harfy mají poměrně úzký dietní rozsah. Oni jsou masožraví, hlavně krmení na malých rybách a korýšech. V zimních měsících, kdy se stěhují, se živí především huňákem a jinými pelagickými rybami, jako jsou sleď a polární treska. Oni budou také konzumovat korýši, takový jako euphausiids, mysids, amfipods, a krevety. Pečeti harfy mohou při hledání zdrojů potravy migrovat na velké vzdálenosti.

Lokalita a oblast

Pečeti harfy žijí ve vodách Severního ledového oceánu a na severním pobřeží Atlantského oceánu. Oni jsou obyčejně nalezeni ve východní Kanadě, obzvláště v námořních provinciích, také jak Norsko, Grónsko, a Rusko. Vzhledem k tomu, že jsou migrující, byly také nalezeny tak daleko jako Velká Británie a Japonsko. Raději plavou a žijí v oceánu a tráví jen malé množství času na zemi. Jako druh ledové pečetě, pečeti harfy spoléhají na mořský led pro whelping. V důsledku toho jsou ohroženy globálním klimatickým změnám a fragmenty mořského ledu. Jsou to také hlavní lovecké cíle. Nicméně, oni jsou ještě relativně vzkvétající dnes, a být klasifikovaný mezinárodní unií pro ochranu přírody (IUCN) jako druh “nejmenšího zájmu”.

Chování

Pečeti harf jsou společenská zvířata, která si navzájem užívají. Obvykle tvoří velké skupiny a zůstávají v nich i při migraci. Jsou velmi schopné, pokud jde o navigaci, a jsou si vědomi zvuků a znamení. Oni jsou známí jak být schopný se ponořit do hloubek až 590 k 920 nohám (180-280 metrů). Při snaze odvrátit nebezpečí mohou zůstat pod vodou po dobu až 15 minut.

Reprodukce

Během období páření, který nastane v zimě, zralí mužští pečeti zabírají místo na ledu ve snaze přitáhnout ženské pečeti. Páření se však děje ve vodě samotné. Po páření se samičky vracejí do půdy s oplodněnými vajíčky po úspěšném chovu, který vyrůstá do sférického embrya, které je implantováno do dělohy matky. Jedna dětská pečeť se narodí zhruba po třech měsících. Samice plomby obvykle rodí v únoru. Matky rozpoznávají svá vlastní mláďata vůní a starají se pouze o vlastní mláďata. Obvykle matky opustí své děti k sobě po 12 dnech. Novorozená mláďata jsou dlouhá asi 2, 8 stop (85 centimetrů), váží kolem 24, 3 liber (11 kilogramů) a jsou nažloutlé barvy. Těsnění Harfa má životnost zhruba 30 let.

Doporučená

Z jakých zemí pocházejí francouzští přistěhovalci?
2019
Co jíst orangutani?
2019
Co je to lidový jazyk? Jak se liší od Lingua Franca?
2019