Fakta Pocket Gopher: Zvířata Severní Ameriky

Fyzický popis

Kapesní gopher je hrabavý, sledoval hlodavce, s malými ušima a očima. Barva srsti se může pohybovat od jakéhokoliv odstínu od světle hnědé až po téměř sněhově bílou. Kapesní gofers mají dlouhé zakřivené drápy na jejich úměrně velkých předních končetinách a ostré zakřivené řezáky. Rty kapsy gopheru těsně za jejich vyčnívajícími předními řezáky. Jejich velikost pro dospělé se pohybuje v rozmezí od 5 do 14 palců a obvykle dosahují hmotnosti kolem 2 liber po kulminaci fyzického zrání. "Kapesní" část jejího názvu je odvozena z jeho dvou kožešinových lemovaných lícních kapes, s otvory na obou stranách úst. USA jsou domovem 13 plemen kapsy gopher, podle University of Nebraska.

Strava

Kapesní gopher jí pouze býložravé jídlo, včetně kořenů, cibulí, oddenkových trav, keřů, masitých částí rostlin, listů a stonků rostlin. V zasněženém prostředí s omezenou zelení budou dokonce hlodat na kůře stromů. Živá vegetace, kterou jedí, poskytuje dostatečnou vlhkost, takže kapesní gofers nepotřebují další vodní zdroje. Řezací zuby kapesního gopheru nikdy nepřestanou růst, aby se naplnily ty, které se odlomí při žvýkání. Mají zploštělé stoličky, stejně jako premoláry pro broušení tvrdé vegetace. Kapesní gofers se hrabou, aby se živili kořeny, nebo se vynoří, aby se živili povrchovou vegetací. Mohou také táhnout rostliny kořeny odspodu dolů do jejich nory, aby je snědly uvnitř, zatímco zůstávají skryty před nadzemními dravci.

Lokalita a oblast

Kapesní gopher je ideálním stanovištěm jeden s volnou, písčitou půdou, a spousta jedlých rostlinných krytů, jako jsou trávníky a plodin. Oni mohou také žít v nízkých pobřežních oblastech, skalnatých stanovištích, a ve světle texturovaných půdách, které jsou živé s bylinkami. V USA, kapesní gofers je nejvíce převládající ve státech Washingtona, západní Oregon, a severní Kalifornie, podle USA rybaří a služba divoké zvěře. V USA, Mazama poddruh je jeden nejvíce ohrožený, kvůli ztrátě jeho přirozeného prostředí k urbanizaci. V roce 2012 zpráva Centra pro biologickou rozmanitost uvedla, že zůstalo pouze 757 členů poddruží Mazama.

Chování

Kapesní gopher žije v norách, které mohou pokrývat mezi 200 a 2000 čtverečních stop celkem, a jsou 2, 5 až 3, 5 palce v průměru, podle University of California. Hrabata, kam se kapesní gopher vydává, jsou obvykle v tunelu v hloubce 6 až 12 palců, zatímco jejich obchody s potravinami jsou hluboké asi 6 stop. Kapesní gofers uzavírají otvory svých hrabat hliněnými zástrčkami, které vytlačují, aby se vynořili na povrch. Kapesní gopher může být aktivní během všech a všech hodin dne. Žijí osamoceně v doupěte, s výjimkou žen pečujících o své mladé. Používají svůj čich k vyhledání jídla a žena má 3 páry bradavek, aby mohla nakrmit své děti.

Reprodukce

Kapsa gopher je osamělý hlodavec, a obecně často jen se sdruží s jiným členem jejich druhu když páření. Kapesní gofers se chovají od února do dubna a mladí se rodí v podzemí v hnízdních komorách. Podle studie University of Kansas trvá období těhotenství přibližně jeden měsíc nebo déle. Ženský kapesní gopher porodí 4 mladé v každém průměrném vrhu. Mláďata jsou bezsrstá, růžová, vrásčitá při narození a oči a uši jsou zavřené. Následně sají na své matky, dokud nejsou odstaveni. Po otevřených očích jsou odstaveni a po několika týdnech se rozptýlí od hnízda svých matek, aby začali krmit sami. Kapesní gofers dosáhnou sexuální zralosti po asi jednom roce.

Doporučená

Co je Evropské město stromů?
2019
Seznam prezidentů Keni
2019
Co byla velká melasová povodeň v Bostonu?
2019