Fakta Sandhill Crane: Zvířata Severní Ameriky

Fyzický popis

Jeřáb z kopce je stěhovavý pták s dlouhými, tenkými nohami a krkem, a mohutný, šedavě hnědý zobák. Jeho peří se pohybuje od šedé po červenohnědou barvu. Hnědý odstín na peří pískovcového jeřábu lze také připsat jejich zvyku aplikovat na ně bláto. Na vrcholu jezdecké hlavy je tmavě červená kůže, která ji odlišuje od ostatních, podobně vypadajících ptáků. Podle National Wildlife Federation (NWF) jsou dospělí jeřábů Sandhill ve výšce 3 až 4 stopy, s rozpětím křídel přes 5 stop. Když zralý, váží od 6, 5 do 15 liber.

Strava

Jako omnivore je sandhill jeřáb oportunistický podavač a jeho strava závisí na tom, co je snadno dostupné v daném stanovišti. Ve většině případů jí takové rostlinné potraviny jako hlízy, bobule a zrna, ačkoli to bude také jíst myši, hady, hmyz, červy, malé ptáky, ještěrky, hlemýždi, žáby a raky také, podle National Geographic. Písečný jeřáb se živí buď na souši nebo v mělkých močálech, kde rostliny vyrůstají z vody. Shromažďuje potraviny z okolního prostředí, sonduje ji ostrým špičatým zobákem a snědl ji, zatímco stále pokračuje v krmení.

Lokalita a oblast

Ve Spojených státech a v Kanadě, jezdecký jeřáb oplývá velkými čísly v určitém místě, stejně jako v menší míře na Kubě, Sibiři a Mexiku. Podle Národní federace volně žijících živočichů žije jeřáb Sandhill ve sladkovodních mokřadech, jako jsou močály, mokré louky a povodí. Podle zprávy Mezinárodní organizace pro ochranu přírody (IUCN) z roku 2012 o ohrožených druzích je jeřáb Sandhill klasifikován jako druh „Nejmenší obavy“. Mezinárodní nadace Crane Foundation (ICF) uvádí, že nejvýznamnější hrozby pro jeřáb je pravděpodobně způsoben ztrátami a degradací mokřadů a říčních stanovišť, výskytem nadměrného lovu a zásahem do jejich stanovišť činnostmi lidského rozvoje.

Chování

Společně, sandhill jeřáb typicky bydlí jeden ve dvojicích nebo v malých skupinách. Oni jsou docela okázalé, jak tančí, skok hravě vysoko ve vzduchu, a házet hole na sebe, i když nejsou páření. Podle Florida Fish and Wildlife Conservation Commission, když je sandhill jeřáb krmen lidmi, vyvíjí vůči nim agresivní chování a může ohrožovat a dokonce napadat děti. Tam byly případy kde sandhill jeřáby mají rozbité brýle poté, co viděl jejich odraz, a tak stávat se teritoriální. Podle Mezinárodní nadace pro jeřáby jsou jejich hlasy charakterizovány hlasitým chrastítkem s různorodými intonacemi. Používají je k tomu, aby zůstaly v kontaktu s ostatními, posílily vazby mezi muži a ženami. Tyto vocalizations mohou také být používány varovat před nebezpečími od takových přirozených dravců jako bobcats, raccoons, coyotes, vlci, vrány, havrani, orli a sovy.

Reprodukce

Sexuální zralost je dosažena ve dvou letech věku jeřábem sandhill, podle Národní federace divoké zvěře. Mužský a ženský pár budou žít monogamně po celý život. Páření partneři jsou vybráni na základě taneční výstavy výstavy. Tanec je charakterizován protahováním a máváním křídel, čerpáním hlavy, ukláněním a skákáním ve vzduchu. Když páření, páry produkují synchronizovanou unisonovou píseň hovoru, hrál zatímco hází jejich hlavami zpět. Po páření, samice položí dvě vejce, která vezmou asi měsíc k vylíhnutí, ačkoli často jen jedno kuřátko může přežít. Vylíhlé kuřátko (y) trvat dva měsíce stát se nezávislý, a moci pak začít stěhovat se s rodiči. Sandhill jeřáb má průměrnou životnost kolem 20 let, podle National Geographic.

Doporučená

Jaká je měna Ománu?
2019
Jaké jazyky jsou mluvené v Ománu?
2019
Hvitserkur, Island - Unikátní místa po celém světě
2019