Jaké jsou "Little Five" zvířata z Jižní Afriky?

Když mluvíme o jihoafrické přírodě, první obrázek, který přichází do naší mysli, je „Velká pětka“ - africký lev, slon africký, nosorožec, leopard a divoký buvol. Tyto druhy jsou považovány za charismatické druhy a jsou často používány jako vlajková loď pro projekty ochrany přírody. V přírodě však každý druh, velký i malý, hraje v ekosystému zásadní úlohu. Stejně jako je důležité zachránit „velkou pětku“, je také nezbytné zajistit přežití jiných tvorů ekosystému. Ochránci přírody tak přišli s myšlenkou „Malé pětky“, aby upozornili masy na menší tvory našeho světa. Pět tvorů vybraných jako „Malá pětka“ jsou sloní šejk, tkalec buvolí, želva leopardí, lev mravenec a brouk nosorožec. Zajímavé je, že tato zvířata sdílejí část svého jména s „velkou pětkou“ Afriky. Zde je popis „Malé pětky“ Afriky:

5. Rhino Beetle

Nosorožec brouk.

Nosorožec brouci jsou skupina brouků pozoruhodní pro jejich velkou velikost a poslušnou povahu. Tito brouci dosahují délky asi 150 mm, ale jsou pro člověka naprosto neškodní, protože neskryjí ani bodají. Nosorožec brouci dostali své jméno kvůli přítomnosti rohů na samcích tohoto druhu. Některé slavné druhy skupiny, jako je brouk atlas, brouk evropský, brouk vůl, atd., Jsou známí svými jedinečnými tvary a velikostí. Brouci nejsou efektivní letci, ale mohou létat na krátké vzdálenosti. To jsou noční tvorové, kteří mají sklon se skrývat ve vegetaci během dne. Životnost těchto brouků je asi 2 až 3 roky. Nosorožec brouci jsou populární mazlíčky v některých částech světa. Oni jsou užité na boje o hazardní hry v jistých místech kde dva muži jsou lákaní bojovat proti každému jiný používat páření ženského spojení jako spoušť přimět muže k boji. Vzhledem k tomu, že larvy tohoto hmyzu jsou bohaté na obsah proteinů, mohou být použity jako zdroj bílkovin pro budoucí populace světa. Brouci mohou také působit jako hlavní škůdci, pokud jejich populace není pod kontrolou.

4. Ant Lion

Ant Lev lev.

Ant lvi tvoří skupinu více než 2000 druhů hmyzu, které jsou nejznámější pro divoké dravé larvy různých druhů. Je známo, že larvy používají jedinečné dovednosti k zachycení kořisti. Oni byli pozorováni kopat jámy, kde projíždějící kořist jako mravenci dostat v pasti a jsou pak konzumovány larvy mravenec lev. Larvy také často leží v záloze, která čeká, až se přiblíží na kořist, jakmile se kořist přiblíží ke skrytým larvám mravenců. Dospělí mravenci však nejsou běžně pozorováni, protože jsou noční povahy. Tento hmyz se nachází v široké škále stanovišť včetně savan Jižní Afriky. Larvy jsou nenasytné krmítka a po zachycení kořisti imobilizuje vstřikováním jedu do kořisti. Dále larvy začnou sát výdejní produkty. Lví larvy mravce mohou zabít širokou paletu kořisti včetně malých pavouků.

3. Leopard želva

Leopardí želva.

Želva leoparda je další z fascinujících a slavných druhů „Little Five“ Jižní Afriky. Želva žije v savanách jižní a východní Afriky, kde se pasou na pastvinách v regionu. V rámci svých stanovišť dávají přednost obsazování děr nebo nory vytvořených na zemi jinými zvířaty, jako je šakal, liška, atd. Je to čtvrtý největší druh želvy na světě s dospělými do 40 cm. Želva leopardí hraje důležitou roli v rozptýlení semen rostlin, které konzumují, když semena procházejí střevem nestráveným a končí v zemi skrze výkaly. Zvířata mají dlouhou životnost. Ačkoli leopard želva je ještě rozšířený a obyčejný druh, několik lidských aktivit ohrožuje jeho existenci.

2. Buffalo Weaver

Red-účtoval buvolí tkadlec v Jižní Africe.

Red-účtoval buvolí tkadlec je ptačí druh, který žije v suché savaně a řídkých lesních stanovišť zemí jižní Afriky. Pták je jedním z největších ptáků tkalců o délce asi 24 cm a hmotnosti asi 65 g. Samci i samice mají peří čokoládově hnědé barvy, samci však mají na křídlech bílé skvrny, které u samic chybí. Ptáci se živí hmyzem a částmi rostlin. Ptáci jsou dobře známí svými komplikovanými hnízdími.

1. Elephant Shrew

Sloní kejklíř.

Sloní vrby pojmenované tak, aby fascinující podobnost mezi nosem a slonovým kmenem, jsou rodilí savci savčí. Oni jsou obyčejně nalezeni v částech jižní Afriky kde oni obývají širokou paletu stanovišť. Slonové vrhy jsou známé svými vysokými rychlostmi a mohou dosahovat až 28, 8 km / h. I když jsou tato zvířata v přírodě každodenní, je obtížné je pozorovat kvůli jejich nepolapitelné povaze. Tito šlechtici nejsou vysoce společenští zvířata, ale mohou žít jako monogamní páry.

Doporučená

Jaký typ vlády má Singapur?
2019
Předsedové vlády Belgie Od druhé světové války
2019
Kultura Černé Hory
2019