Kolik druhů pomalých nákladních automobilů žije dnes na světě?

Slow lorises jsou skupina primátů rodu Nycticebus . Tato zvířata se nacházejí v částech ostrovů jihovýchodní Asie, indického subkontinentu a indočíny. Tato zvířata jsou noční a stromová v přírodě a obecně mají všežravou stravu. Pomalé loiky světa čelí značné hrozbě pro jejich existenci kvůli nerozvážnému lovu, odchytu kojenců pro nezákonný obchod se zvířaty a ničení biotopů.

8. Bangka Slow Loris

Bangka pomalý loris ( N ycticebus bancanus) obývá jihozápadní Bornean ostrov Bangka. Zvíře je identifikováno červeno-červenou barvou srsti na zádech a světlými znaky na obličeji. Tento druh pomalého loris je v přírodě stromový a noční. Je to všežravec, který se živí hmyzem, nektarem, ovocem, stromovou gumou, atd. Pomalá louka Bangka má toxický skus. IUCN ji klasifikuje jako „zranitelnou“, protože nezákonný lov a úbytek stanovišť ohrožuje přežití tohoto druhu.

7. Bengálský Slow Loris

Nycticebus bengalensis nebo bengálský pomalý loris je druh pomalého loris, který je původem z Indočíny a indického subkontinentu. Zvíře obývá jak listnaté, tak i stálezelené lesní stanoviště v jeho dosahu. Tento druh má nejrozsáhlejší rozsah mezi všemi druhy pomalých loris. Má také největší velikost. Délka bengálského pomalého lorisu se pohybuje mezi 26 a 38 cm od hlavy k ocasu. Chemické složení toxinu vylučovaného tímto druhem pomalého lorisu se liší od chemického složení ostatních druhů. Strava bengálského pomalého lorisu sestává z ovoce, hmyzu, hlemýžďů, mízy stromů a žvýkačky, atd. Je to noční a stromová příroda. Tento druh je klasifikován jako „zranitelný“ na Červeném seznamu IUCN. V několika regionech zanikla lokálně. Pytláctví a nezákonná těžba v jeho stanovišti vážně snížily počet obyvatel tohoto druhu.

6. Bornean Slow Loris

N ycticebus borneanus nebo Bornean pomalý loris je domácí v Borneo, Indonésie. Tmavé, kontrastní rysy obličeje a jedinečné znaky na obličeji pomáhají odlišit tento druh pomalého lorisu. Stravovací zvyk tohoto druhu je podobný tomu, který je uveden výše. Má také toxické kousnutí a je noční a stromový v přírodě. Tento druh je také klasifikován jako „zranitelný“, protože po desetiletí trpěl nepříznivými účinky nezákonného obchodu s volně žijícími živočichy a zvěřinami a ztrátou stanovišť na jejich obyvatelstvo.

5. Sunda Slow Loris

Také známý jako větší pomalý loris, Sunda pomalý loris ( N ycticebus coucang) je původem z lesů Indonésie, Malajsie, Singapuru a Thajska. Tento druh pomalých loris preferuje obývat stálezelené lesy v jeho dosahu. Živí se mízou, nektarem, členovci atd. Délka druhu se pohybuje od 27 do 38 metrů od hlavy k ocasu. Obecně je velmi solitérní a má velmi nízkou rychlost metabolismu. Druh trpí ztrátou stanovišť, a proto je IUCN označen jako „zranitelný“ druh.

4. Javan Slow Loris

Javan pomalý loris ( N ycticebus javanicus) je původem z ostrova Jáva, Indonésie, kde obývá primární a sekundární lesní stanoviště. Druh se vyznačuje přítomností bílého kosočtverečného vzoru na čele. Zvíře měří asi 293 mm od hlavy k ocase. Jávský pomalý loris je také všežravec a živí se vejci, ještěrky, ovocem, stromovou gumou, atd. Obvykle je to osamělý tvor, ale příležitostně pobývá v malých skupinách. Je to nejohroženější druh pomalého lorisu a je také uveden v seznamu "Největších ohrožených primátů světa na světě". IUCN klasifikuje jako „kriticky ohrožený“ druh.

3. Kayan River Slow Loris

Kayan River pomalý loris (Nycticebus kayan), pojmenovaný po řece Kayan, která protéká stanovištěm tohoto druhu, je původem z ostrova Borneo v Indonésii. Vzor pruhů jeho výrazů obličeje a vysoce kontrastních černobílých rysů jeho obličeje pomáhá rozlišovat pomalé losy Kayan River od jiných pomalých loris. Pomalé loris má stravovací návyk podobný výše uvedenému druhu. Ztráta stanovišť a nelegální obchod s volně žijícími živočichy ohrožují obyvatele Kayanské říčky pomalu loris. Je to „zranitelný“ druh podle IUCN.

2. Filipínská pomalá Loris

Filipínská pomalá loose ( Nycticebus menagensis ) se nachází v souostroví Sulu na Filipínách a v Borneu v Indonésii. Je to jeden z nejmenších druhů pomalých loris a váží pouze 265 až 300 kg. Bledě červená až zlatá srst lorisu ji snadno odlišuje od ostatních druhů pomalých loris. Tento stromový a noční tvor je těžké najít. Ačkoliv je v přírodě všežravý, předpokládá se, že je více nakloněn hmyzožravé stravě. IUCN označuje filipínské pomalé loris jako „zranitelný“ druh.

1. Pygmy Slow Loris

Pygmy pomalý loris ( Nycticebus pygmaeus ) obývá lesy na východ od řeky Mekong. Rozsah druhů pokrývá části Číny, Vietnamu, Kambodže a Laosu. Pygmy pomalý loris žije v široké paletě zvyků jako jehličnatý strom, polořadovka-vždyzelený, a tropické suché lesy. Tyto pomalé loristy raději žijí ve skupinách s několika potomky. Délka zvířat se pohybuje od 19 do 23 cm. Ocas je velmi krátký. Strava druhu zahrnuje hmyz, nektar, ovoce atd. Zvíře je klasifikováno jako „zranitelné“ IUCN, protože jeho obyvatelstvo je zranitelné vůči destrukci stanovišť, lovu a nezákonnému obchodu se zvířaty.

Doporučená

Nativní Ryby Jižní Afriky
2019
Kde je největší golfové hřiště na světě?
2019
Tsodilo Rock Art, Botswana
2019