Nativní ptáci Německa

Německo je země ležící v západní a střední Evropě sahající od Alp k Severnímu moři a Baltskému moři. Německo je rozděleno do dvou hlavních ekologických oblastí, zatímco většina země je orná půda. Rostliny a zvířata Německa jsou společné střední Evropě. Německo má několik národních parků a herních rezervací, které hostí tisíce druhů flóry a fauny. Rozmanitá krajina a příznivé klima nabízí širokou škálu birdingu v zemi. Německo má na svém území více než 200 druhů ptáků. Tyto druhy zahrnují také ptáky zavedené z jiných zemí.

Nativní ptáci Německa

Severní fulmar (Fulmarus glacialis)

Severní Fulmar je mořský pták nacházející se v subarktických oblastech. Dodává se ve dvou barvách: světlá barva s bílou hlavou a tělem se šedými křídly a ocasy a tmavě zbarvenou šedou barvou. Severní Fulmar má nosní průchod spojený s horním účtem volal naricorn. Chodící schopnost severní Fulmaru je omezená, ale jedná se o silného létajícího ptáka s tvrdou akcí křídla. Má krátký, pevný účet a obvykle žije dlouho s životností více než 30 let. Severní fulmar začíná od 6 do 12 let.

Laponský Longspur (Calcarius lapponicus)

Laponsko Longspur je pták v rodině longspur. To je distribuováno přes Eurasii a části severní Ameriky. Laponsko Longspur je stěhovavý pták, který zimuje v ruské stepi. Pták má silnou žlutou jedlíčku. Samec Lapland Longspur má černou hlavu a hrdlo s bílým proužkem oka a bílými spodky. Laponsko Longspur chová ve vlhkých oblastech a holých horách. Během zimy se pták živí semeny ze země. Semena jsou převážně z trávy, pšenice a zoraného proso. Její dieta v období rozmnožování se skládá z členovců doplněných semeny. Hmyz je chycen ve vzduchu, ale také píce, pokud podmínky nejsou pro hmyz příznivé.

Jedlík evropský (Merops apiaster)

European Bee-eater se nachází především v jižní Evropě a severní Africe. To je stěhovavý pták který zimy v tropické Africe. Pták je bohatě zbarvený štíhlý pták s hnědými a žlutými horními částmi. Pták má zelená křídla a černý zobák. Samec a samice jsou si podobní, ale samice má spíše sklon zelenější peří na rameni než zlatě hnědá. Jak název napovídá, evropský včelař se živí hmyzem, jako jsou včely, a vosy. Hnízdí se u břehů řeky na začátku května.

Pipeta luční (Anthus pratensis)

Pipeta luční je pták kolemjdoucí, který se množí v severozápadní Eurasii. Je to stěhovavý pták, který zimuje v jižní Evropě. Luční dýmka je hnědá s hnědým ocasem a tenkým účtem. Vyskytuje se v relativně nekultivované půdě, ale také na orné půdě. Luční potrubí se živí především hmyzem a jinými bezobratlými.

Hrozby

Populace většiny původních druhů ptáků v Německu je zařazena mezi nejmenší obavy ze strany IUCN z důvodu jejich široké distribuce a populace. Zničení stanoviště je však pro tyto druhy, zejména nemigrující druhy, velkou hrozbou. Ptáci jsou také považováni za nositele nákazy a škůdce a jako takový mohou zanechat stopu destrukce v oblasti.

Nativní ptáci NěmeckaOdborný název
Severní Fulmar

Fulmarus glacialis
Laponsko Longspur

Calcarius lapponicus
Evropská Bee-Eater

Merops apiaster
Pipeta louky

Anthus pratensis
Black-Bellied Plover

Pluvialis squatarola
Brhlík lesní

Sitta europaea
Tawny Owl

Strix aluco
Saviho pěnice

Locustella luscinioides
Bonelliho orel

Aquila fasciata
Společné kukačky

Cuculus canorus

Doporučená

Jaká je rovnováha teorie napájení?
2019
Země s nejvyšším výskytem rakoviny pankreatu na světě
2019
Typy víz USA
2019