Nativní savci Spojeného království (Velká Británie)

Spojené království, také známé jako Velká Británie, je ostrovní ostrov, který se nachází mimo pobřeží severozápadní Evropy. Tento článek se bude zabývat některými z nativních savců v zemi. Rovněž se budeme zabývat některými fyzikálními charakteristikami těchto savců, stravou, stanovištěmi a oblastmi, současnými stavy ochrany a hlavními hrozbami, kterým čelí.

Barbastelle

Barbastelle, vědecký název Barbastella barbastellus, je druh netopýra, který je členem rodiny Vespertilionidae vesper netopýrů. Dospělí tohoto druhu rostou mezi 45 až 58 milimetry (1, 77 až 2, 28 palce) na délku a hmotnost mezi 6 až 13, 5 gramy (0, 21 až 0, 47 unce). Druh má tmavě hnědou až černou barvu srsti, která je dlouhá a hedvábná s bílými barevnými špičkami. Rozpětí křídel na pálce je mezi 260 a 290 milimetry (10, 23 až 11, 41 palce) a křídla jsou šedohnědá nebo černá hnědá barva. Tento druhový biotop se nachází ve zralých lesích a lesních okrajích, kde roste v rozkolech nebo volných kůrách starých porostů, poškozených nebo mrtvých stromů. To bylo také známo, že roost ve starých budovách a podzemních tunelech. Tato druhová strava je většinou tvořena velkými můry, ačkoli to také jí malé mouchy, pavouky a jiný malý hmyz. Tento druh se nejvíce vyskytuje ve střední a jižní Evropě, ačkoli jeho rozsah se rozšiřuje do Maroka, stejně jako Turecka, zemí Kavkazu, Íránu a samozřejmě Spojeného království a Irska. Podle Mezinárodní unie pro ochranu přírody (IUCN) byla Barbastelle od roku 2008 zařazena mezi téměř ohrožené druhy a její současný populační trend klesá. Hlavní hrozby, kterým tento druh čelí, jsou ztráta a narušení jeho stanoviště, ať už se jedná o stromy, podzemní tunely nebo staré budovy, od rozvoje infrastruktury, lesnictví a renovace či demolice budov. V Nizozemsku tento druh také zanikl regionálně a v Belgii může zaniknout.

Šedá pečeť

Šedá pečeť, vědecký název Halichoerus grypus, je druh pečeti, který je členem rodiny Phocidae pravých pečetí. Dospělí druhu ve východním Atlantiku, který by se nacházel ve Spojeném království, jsou často mnohem menší než jejich západní atlantské protějšky. Dospělý samec má obvykle délku 2, 5 až 3, 3 metru (8, 2 až 10, 8 stop) a hmotnost přibližně 170 až 310 kilogramů (370 až 680 liber). Dospělé samice jsou menší obvykle mezi 1, 6 až 2, 0 metry (5, 2 až 6, 6 stop) a váží přibližně 100 až 190 kilogramů (220 až 420 liber). Muži tohoto druhu mají větší nosy, méně zakřivený profil a jsou obvykle tmavší barvy s lehčími barevnými skvrnami, zatímco samice jsou stříbrně šedé až hnědé barvy s tmavými skvrnami. Ve Spojeném království také samice druhu rodícího se na půdě vykazují značnou tendenci vrátit se do stejného místa chovu, což nebylo pozorováno jinde. Druhové stanoviště je ve vodě, i když tráví spoustu času na břehu ledu, písečných pláží, skal a dalších míst, zejména v zimních měsících. Strava tohoto druhu je tvořena širokou škálou druhů ryb, stejně jako písečné úhoře, chobotnice a humry. Tento druh se nachází ve všech zemích severní Evropy a nachází se také v Kanadě a ve Spojených státech. V Grónsku a Portugalsku byl nalezen také druh tohoto druhu. Podle červeného seznamu IUCN byla šedá pečeť uvedena jako druh nejméně znepokojující od roku 1996 a její současný populační trend roste. Hlavní hrozby, jimž tento druh čelí, jsou od úmrtnosti po zapletení do komerčních rybářských sítí, zemědělských znečišťujících látek a ropných skvrn.

Ochrana přirozených savců ve Spojeném království

Tam je mnoho věcí, které jsou dělány pomáhat chránit a chránit nativní savce Spojeného království. Barbastelle je chráněna Evropskou směrnicí o stanovištích, Bonnskou úmluvou, Bernskou úmluvou a také přílohami II a IV směrnice Evropské unie (EU) o stanovištích a druzích. Šedá pečeť je chráněna pobřežními mořskými rezervami a zákazem některých toxických znečišťujících látek, jako je DDT, které kdysi ohrožovaly jejich populace.

Nativní savci Spojeného království (Velká Británie)

Nativní savci Velké BritánieOdborný název
Zrzavá veverka

Sciurus vulgaris
Horský zajíc

Lepus timidus
Barbastelle

Barbastella barbastellus
Větší Horseshoe Bat

Rhinolophus ferrumequinum
Červená Liška

Vulpes vulpes
Šedá pečeť

Halichoerus grypus
Divoký kůňEquus ferus caballus
Chillingham divoký dobytek

Bos primigenius taurus
Borůvka koza

Capra aegagrus hircus
Hranostaj

Mustela erminea

Doporučená

Líbají savci na vejce? Která savci ležela vejce?
2019
Bitva Fort Sumter - americká občanská válka
2019
Kolik lidí imigruje do Spojených států za rok?
2019