Nejohroženější savci v Chile

Chile je jihoamerická země ležící mezi Tichým oceánem a Andami. Země je ohraničená námořní Drake průchodem, a země Bolívie, Argentina, a Peru. Chile tvrdí, že více než jeden milion čtverečních kilometrů kontinentu Antarktidy navzdory tomu, že tyto nároky byly pozastaveny podle Smlouvy o Antarktidě. Chile má obrovskou biologickou rozmanitost včetně počtu ohrožených druhů. Darwinovy ​​lišky, krátkosrsté činčily, dlouhosrsté činčily a pacifické degu jsou kriticky ohroženy v Chile mezi ostatními savci.

Chinchilla krátkosrstá (Chinchilla brevicaudata)

Chinchilla krátkosrstá je ohrožený druh hlodavců jehož přirozená stanoviště zahrnují Chile, Peru, a Andes hory oblasti Argentiny a Bolívie. Činčila krátkosrstá činčila mezi 28 centimetry a 49 centimetry a váží 38 až 50 uncí. Short-Tailed Chinchilla má krátké přední nohy a dlouhé a silné zadní nohy. Činčily se vrzají pod zemí a skály pro úkryt, většinou žijící v chladném podnebí, ke kterému jsou díky své husté srsti dobře přizpůsobeny. Činčily jsou společenská zvířata, která žijí ve velkém počtu a živí se vegetací. Největší hrozbou pro činely je lov, který významně snížil jejich počet. Lovčí činčily se staly nezákonnými v roce 1929, kdy byl schválen první úspěšný zákon o ochraně, ale zákony nebyly prosazovány až do roku 1983. Smlouva v roce 1910 mezi Chile, Peru, Bolívií a Argentinou byla prvním mezinárodním pokusem o zákaz komerčního lovu činčily. To však vedlo pouze ke zvýšení cen, což vedlo k rychlému poklesu populace zbývajících činčila. Jak vláda Chile, tak Mezinárodní unie pro ochranu přírody (IUCN) uvedly jako ohrožený druh krátkosrsté činčily.

Chinchilla dlouhoocasá (Chinchilla lanigera)

Long-sledoval činčily se nalézají kolem Aucó, se blížit k Illapel, v Chile, také jak v Reserva Nacional Las Chinchillas chráněná oblast a La Higuera oblast k severu Coquimbo. Tento savec má malou velikost a má zaoblené uši a delší ocas ve srovnání s činčila krátkosrstou. Chinchilla má vlasy až mezi 2 a 4 centimetry dlouhé, s šedými, bílými a černými pruhy a je také hedvábné a neuvěřitelně měkké. Dlouho sledoval činčily chovat mezi říjnem a prosincem během jarních měsíců na jižní polokouli. Tři různé druhy dlouhosrstých činčil, a tyto zahrnují La Plata, Costina, a Raton subspecies. La Plata je svalová a tlustá kostra ve srovnání s ostatními dvěma. Je kulatější, s krátkou, širokou hlavou, značnou vzdáleností mezi ušima a rovnou hřbetní linií a ramena tak široká jako hruď a hřbet. Costina je relativně slabší ve struktuře s výraznými dlouhými zadními nohami, kratšími předními nohami s úzkými rameny, někdy silným krkem a hlavou ve tvaru v. Raton je podobný ve srovnání s ostatními, s ušima, které jsou blízko sebe horizontálně a výrazně menší. Chinchily 'stanoviště je poměrně drsné, s letní teploty až 30 stupňů Celsia během dne a klesá na 7 stupňů Celsia v noci. Je uváděn jako ohrožený druh, a proto má mezi chilskými savci druhou nejvyšší prioritu ochrany.

Vydra říční (Lontra provocax)

Vydra říční je druh vydry, která žije v Chile a Argentině. Obývá sladkovodní i mořské prostředí a je také někdy považován za poddruh Lontra Canadensis. Středně velké tělo jižní řeky Otter může vyrůst až o 70 centimetrů s dalšími 40 centimetry další délky od ocasu a váží kolem 10 kilogramů. Nahoře má tmavě hnědou srst a na spodní straně světlejší skořicovou barvu. Samice a potomci žijí v rodinných skupinách, zatímco muž žije v samotě a živí se korýši, rybami, měkkýši a ptáky. Vydra může být nalezená v námořních, sladkovodních a pozemských stanovištích, ačkoli oni jsou většinou nalezeni ve sladkovodních jezerech a řekách, které mají hustou vegetaci, obzvláště podél břehů. Jejich stanoviště také potřebují kořenové systémy zralých stromů, stejně jako úlomky stromů. Za posledních sto let se lovily pro své kožešiny jižní vydry a nikdy se nedokázaly plně zotavit. Existuje pouze sedm známých druhů vyskytujících se v Chile a Argentině, které jsou od sebe izolovány a byly uvedeny jako ohrožené druhy.

Tichomořská degu (Octodon pacificus)

Pacifik Degu je druh hlodavce v rodině Octodontidae. Degu je přirozené prostředí je Chile je subtropical nebo tropické vlhké nížinné lesy. Největší hrozbou pro Degu byla ztráta stanoviště. Degu je aktivní v den, s aktivně relativními primitivními oktaodontidními rysy má dlouhou srst a ocas, který postrádá dostatečný chomáč. Degu byl klasifikován jako ohrožený druh.

Environmentální hrozby a snahy o zachování

Tyto a další ohrožené druhy savců v Chile byly významně sníženy v důsledku zásahů člověka, a proto byly zavedeny určité zákony o ochraně přírody, které pomáhají chránit jejich populace. Jejich cílem je regulovat a chránit zbývající populace těchto ohrožených savců. V Chile je celkem 9 nejvíce ohrožených druhů savců.

Nejohroženější savci v ChileOdborný název
Chinchilla krátkosrstá

Činčila brevicaudata
Dlouho sledovaná činčila

Chinchilla lanigera
Pacific Degu

Octodon pacificus
Darwinova liška

Lycalopex fulvipes
Smoky Bat

Amorphochilus schnablii
Andská horská kočka

Leopardus jacobita
Vydra mořská

Lontra felina
Vydra říční

Lontra provocax
Jižní andský jelenHippocamelus bisulcus

Doporučená

Líbají savci na vejce? Která savci ležela vejce?
2019
Bitva Fort Sumter - americká občanská válka
2019
Kolik lidí imigruje do Spojených států za rok?
2019