Orel bělohlavý Fakta: Zvířata Severní Ameriky

Obecné charakteristiky

Haliaeetus leucocephalus, orel bělohlavý, je národní zvíře Spojených států. Název „Orel bělohlavý“ neznamená, že orel je vlastně plešatý. Název znamená "bílou hlavou". Zralí orli bělohlaví jsou většinou hnědí v barvě přes hodně z jejich těl, s bílými hlavami a ocasy. Samice a samci druhů mají stejná zbarvení, s jediným zásadním rozdílem, že samice jsou nejméně o 25% větší v tělesné velikosti a hmotnosti než samci. Jejich ocasy jsou o něco delší, než je velikost těla mezi mnoha jinými druhy ptáků, a mírně klínovitého tvaru. Jejich zobáky jsou žluté barvy a jsou velké a zahnuté. Jejich nohy a kosatce jsou také žluté barvy, a orel bělohlavý mají krátké a silné prsty s velkými pařáty. Jejich zadní pařáty jsou vysoce vyvinuté a používají se k pronikání jejich kořisti, když je vytahují shora. Nohy jsou mezitím bez peří. Mladí, nezralí orel bělohlavý jsou většinou tmavě hnědé barvy, strakaté s špinavou bílou skvrnitostí. Jejich zobáky jsou černé a na koncích jsou žluté. Orel bělohlavý dosáhne své sexuální zralosti, když je 3 nebo 4 roky starý. Tito ptáci se liší velikostí při zralosti podle místa, kde se nacházejí. Čím dále od rovníku a tropů jsou, tím větší jsou. Orel bělohlavý váží mezi 3 a 6, 5 ​​kg, délka jejich těla je asi 70-120 cm a jejich rozpětí křídel je obecně mezi 1, 8 a 2, 3 m. Samice, které jsou větší než samci, obecně váží nejméně 5, 6 kg, ve srovnání s 4, 1 kg u jejich protějšků. Orel bělohlavý je život ve volné přírodě je obecně kolem 20 let od narození.

Nutriční potřeby

Orel bělohlavý jsou kultovní dravci. Většina z jejich stravy je složena z ryb, ale oni mohou také často jíst jatečně upravená těla malých savců jako králíci, zajíci, veverky, mývala a jiné takové pozemské kořisti. Mají tendenci žít v blízkosti mokřadů, velkých břehů, vnitrozemských vod nebo močálů, ze kterých čerpají svou rybí stravu. Orel bělohlavý obyčejně dělají jejich hnízda na vrcholu zralých porostů tvrdého dřeva nebo jehličnatých stromů. Oni sledují velké a velmi vysoké stromy žít v obklopení vod, které mají jejich zdroje jídla. Takové stromy by měly být v ideálním případě nejméně 20 metrů vysoké.

Domy orla bělohlavého

Orel bělohlavý je domácí v Kanadě, Mexiku, Saint Pierre a Miquelon, a ve Spojených státech. Ptáci jsou citliví na lidskou činnost, a proto učiní svá hnízda co nejdále od lidského rušení. Často je můžete najít na Floridských mangrovových bažinách, Chesapeake Bay, Wyoming a na jižní Aljašce. Úsilí o zachování zdrojů v posledních čtyřech desetiletích vedlo k téměř osminásobnému nárůstu populací orel bělohlavých a v posledních deseti letech vzrostlo o 72, 2%. Dnes je majestátní pták zařazen mezi druhy „nejméně znepokojených“ na Červeném seznamu ohrožených druhů, který vydala Mezinárodní unie pro ochranu přírody. Kdysi jen v Severní Americe, dnes se pták rozšířil do Belize, Bermud, Irska, Portorika, Ruské federace a Amerických Panenských ostrovů.

Sky High Life

Orel bělohlavý je známý být mezi nejsilnější letáky, a oni mohou létat u rychlostí 56-70 km / h když klouzat nebo mávat unencumbered, a vyrovnat až 48 km / h ještě když nesou ryby nebo jídlo. Ještě působivější je, že mohou také rychlost potápět na 120-160 km / h. Ptáci jsou teritoriální a migrují pouze v zimě, kdy vody, které drží své jídlo, zamrznou. Je známo, že zůstávají na stejných stanovištích po celý svůj život, pohybují se mezi svými severními a jižními domy, když vodní útvary zamrznou, a v létě se vracejí. Orel bělohlavý jsou komunální ptáci, a žít v baleních.

Eagle Courtship

Po dvojici plemene orel bělohlavých, samice položí vejce a tato vejce se vylíhnou po dvou měsících inkubace. Daný orel bělohlavý je věřil k kamarádovi pro život jen s jedním partnerem, a bude jen kamarád s jiným jestliže jejich originální partner zemřel. Pokud se kamarádi pokoušejí mít potomky a neudělali to tak několik let, mohou se také vydat různými způsoby a vyzkoušet si různé nové kamarády. To je věřil, že ve věku tři nebo čtyři roky do jejich sexuální zralosti, oni jsou pak připraveni ke kamarádovi. Ptáci se vracejí do svých stanovišť, kde se narodili, aby se mohli spárovat, a to podle výše uvedených vzorů migrace. Námořnictví orel bělohlavých je usnadněno působivými ukázkami „tančících“ v letu. Tady, partneři pronásledují, houpají a převalují se oblohou. Vylezou na vysoké výstupy, zamknou pařáty a volný pád, odemknou své pařáty a oddělí se těsně předtím, než dopadnou na zem. Oni také soud přes velkolepé volání také, wooing jeden druhého přes “píseň”.

Doporučená

Co je Evropské město stromů?
2019
Seznam prezidentů Keni
2019
Co byla velká melasová povodeň v Bostonu?
2019