Šedý vlk: Zvířata Severní Ameriky

Co jsou šedí vlci?

Vlk šedý ( Canis lupus ) je řekl, aby byl největší člen rodiny ke kterému obyčejný pes patří, Canidae . Jméno rodu, Canis, je latinské slovo, které znamená “pes”, a lupus latinské slovo znamenat “vlka”. Latinská klasifikace přeložená do angličtiny se stává „psím vlkem“. Jméno „šedá“ používáme k popisu všech psích subpopulací, i když barva šedá nemusí být převládající barvou mezi všemi jejími členy. Šedí vlci jsou typickými špičáky s dlouhým huňatým ocasem, který je často černý. Barvy srsti jsou obvykle směsí šedé a hnědé s jedinečným výrazem obličeje. Barva se může značně lišit, od bílé po hnědou a dokonce i černou. Šedí vlci jsou velké a těžké ve srovnání s jejich blízkými divokými bratranci Coyote, neboli „zlatým šakalem“. Nohy šedého vlka jsou obecně delší než nohy jiných špičáků, což je rys, který jim umožňuje snadněji překonat hluboký sníh. V závislosti na poddruhu šedého vlka se jejich velikosti pohybují i ​​mezi oběma pohlavími. V celém typickém rozsahu samci šedí vlci váží mezi 40 a 120 liber a mají délku 4 až 6 stop. Dospělí samci jsou o něco těžší, měří 5 až 6, 5 stop na délku. Jejich výška u ramene, když stojí na všech čtyřech nohách, se pohybuje od 28 do 30 palců.

Co jedí šedí vlci?

Šedí vlci jsou masožravci, kteří často získávají potravu tím, že uklízejí nebo kradou kořist jiných dravců. Raději jedí velké spárkaté savce, jako jsou jeleni, bizoni nebo losí, ale můžete také najít i lov menších zvířat. Dospělý člověk může v jednom jídle jíst až 20 liber masa. V zoo jsou vlci často krmeni psími nebo kousky masa.

Kde žijí šedí vlci?

Podle Mezinárodního vlčího centra je odhadovaná populace šedých vlků na Aljašce mezi 7 000 a 11 200, přibližně 3 700 v oblasti Velkých jezer a přibližně 1 675 v Severních Skalnatých horách. Populace šedého vlka v těchto regionech zůstala stabilní, protože vládní snahy o jejich ochranu. Šedý vlk je klasifikován jako ohrožený druh americkými rybami a divokou zvěří, převážně kvůli změnám prostředí a dalším důsledkům lidského zásahu v rámci jejich stanovišť. Víra, že vlci jsou nebezpeční pro člověka, je jednou z hrozeb, kterým čelí tyto druhy. Tento strach a nedorozumění představuje velkou hrozbu pro vlky, protože lidé je často zabíjejí z neopodstatněných obav. Nejčastější hrozbou pro vlčí život v obydlených oblastech je konflikt s lidmi, kteří zabíjejí jejich hospodářská zvířata, což často vede k jejich lovu a odchytu farmáři a farmáři.

Jak šedí vlci žijí?

Šedí vlci jsou vysoce přizpůsobiví většině stanovišť, ať už se jedná o arktickou tundru, lesy, pastviny nebo pouště. Dobře se chovají, když je hojnost sněhu, což je stav, který přispívá k jejich lovu kořisti. Během období podzimu a jara jsou aktivnější a mají tendenci častěji ležet na otevřeném prostranství.

Jak se šedí vlci reprodukují?

Šedý vlk je typicky monogamní a pár spárovaný zůstane spolu na celý život, pokud ostatní zemřou. V Severní Americe se obvykle chovají od konce ledna do března. Šedí vlci jsou obvykle těhotní asi 62 až 75 dní a mají tendenci rodit 4 až 6 mláďat na vrh. Novorozená mláďata se narodí slepá a neslyšící a balení se stará o mláďata až do věku přibližně 10 měsíců. V této době jsou obvykle dostatečně agilní, aby se o sebe postarali a utekli před nebezpečím.

Doporučená

Co je Evropské město stromů?
2019
Seznam prezidentů Keni
2019
Co byla velká melasová povodeň v Bostonu?
2019